Ağaçören belediyesi Abdullah GÜL parkında Başkan Fırat SALMAN İlçe halkına iftar yemeği verdi.
İlçe halkıyla birlikte bir çok konuğun katıldığı iftar yemeğinde Aksaray Üniversitesi Rektör yardımcısı Öğretim üyeleri,İlgenel meclis eski başkanı Belediye başkanları Köy ve mahalle muhtarları Kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
İftar öncesi bir konuşma yapan Başkan Fırat SALMAN tüm konuklara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Zaman ve mekan insan hayatında önemli iki konudur. Olaylar ve insanlar zaman ve mekan ile bir anlam kazanır. Zaman içinde bazı bölümler var ki, daha bir önem arz eder. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü daha fazla bir anlam kazanır. Ramazan ayı da bu zaman dilimlerinden biri ve daha önemlisidir. Şeytanın bile Allah'ın rahmetinden ümit ettiği böyle bir zamanda biz insanların bu ayın rahmet ve bereketinden bihaber olmamız düşünülemez. Sorunlarımızı çözmemizde hoşgörü ve kardeşlik duygularının önemi küçümsenemez. Hoşgörü ve kardeşlik için bu mübarek Ramazan ayı bir fırsattır. Dayanışma ve yardımlaşma bu zamanlarda daha bir anlam kazanmaktadır. Tesis edilen barış ve huzur ortamının varlığına ve devamına her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz şu zamanlarda bu günlerin kıymetini bilmeliyiz. Yoksa şairin dediği gibi, 'sıhhat vatan gibidir, kıymeti kaybedilince anlaşılır'. Hayatın toz-pembe olmasını bekleyemeyiz. Önemli olan bizim birlik ve beraberliğimiz ve zorluklara karşı başarma azmimizdir. Mevcut durumu beğenmeyen kişi ve gruplar vardır ve olacaktır. Bunlar bizim güçlükleri yenmemiz noktasında azmimizi bilmeyen kişi ve kurumlardır. Şairin dediği gibi, 'ey nefsim sen benim ifadem ve hızımsın, gündüz geceye muhtaç bana sen lazımsın' " dedi.
Yüce Allah tüm Müslümanların tuttukları oruçları kabul etsin; ve kiçbir mahlukatı açlıkla terbi etmesin.Buradan Somali deki Müslüman kardeşlerimize site aracılığıyla yardımlarını esirgememelerini temenni ediyoruz.Ağaçören Belediyesi personeline verilecek olan iftar yemeğini iptal ederek Somaliye göndermelerinden dolayı teşekkür ediyoruz.Allah (cc) yapacağınız yardımları kabul etsin.
Yer imleri