20 Þubat 2010 günü Ýlçemiz Aðaçören Atatürk Ýlköðretim Okulu Folklör Ekipleri iki dal da Valiliðin düzenlemiþ olduðu organize de, Aksaray Atatürk Kapalý Spor Salonunda gösterilerini sundular.
Kaymakam hanýmý ile birlikte hem maddi hem manevi olarak salondaki yerini almýþtý. Belediye Baþkaný hem kadrosu ile hem de seyircileri taþýma araçlarý ile orada idi. Milli Eðitim Müdürü, Öðretmenevi Müdürü, Emniyet Amirliðinden Komiser ve bazý görevlileri, Eski Milli Eðitim Müdürü, Aðaçören Derneði Europa Genel Baþkaný, öðretmenlerin çoðu,Ýl Genel Meclisi Üyesi, halktan büyük çoðunlukta kalabalýk yerlerini almýþlardý.
Belli ki ortada topyekün verilmiþ olan ve verilmeye çalýþýlan bir emek vardý. Karþýlýðýný almak için herkes yerlerini almýþtý.Aksaray Valisi gösteriler sonunda ödüllerini vermiþlerdi.
Sýra Aðaçören ekibine gelince , salon sunucusu; “Silifke Oyunu deyince aklýnýza neresi gelir”? diye iki kez tekrar etti. Çoðunluk Aðaçören dedi. Çünkü kahramanlar Aðaçören’in ismini ezberletmiþlerdi. Ýþte gerçek anlamda bir baþka baþarýnýn göstergesi. Sunucu: “Aðaçören Ekibi Silifke yöresinin oyununu sunacak “ diye anoslarý ile Aðaçören ismi dolu salona daha önceki yýllarda olduðu gibi bu yýl da ezberlettirilmiþ oluyordu. Hatta taraflý tarafsýz gönül baðý kuran seyirciler Aðaçören ekibini alkýþladýlar. Oradaki seyirciyi tatmin edecek kadar para verse idik, hiç kimse Aðaçören demez ve alkýþlamazdý.
Azda olsa eðitim adýna, eðitilmek adýna olumlu geliþmeler yöre açýsýndan olumlu sinyaller demektir. Tüm Ýlçe kurumlarý, öðretmenler, halkýn da istekli görünmesi ile eðitim ilerleme kat eder hale gelmektedir. Bir folklör bile kendi baþýna önemli bir eðitim seferberliðidir.
Folklörden de eðitim olur mu diye sakýn aklýnýzdan geçirmeyin. Çocuklarýn çoðu medeni cesaret kazanamadýðýndan dolayý, ilerleyen hayatlarýnda baþarýlý olamýyorlar. Oysa ki folklör eðitimi bile o iþi yapan çocuða gerçek hayatta baþarýlý olabilecek medeni cesareti, atýlganlýðý vermeye yetecektir. Örnek verirsek, Meral Kuzulu Öðretmenimiz asýl meslek branþýnýn yanýnda, bir de folklör öðrenmiþ. Þimdi rakipleri Onun ve ekibinin ismini duyunca çalýþmayý býrakýyor, azimlerini kaybediyor ve yarýþmayý býrakýyorlar. Baþtan yenilgiyi kabul ediyorlar. Nasýl olsa Aðaçören Ekibi var, biz dereceye giremeyiz diye yarýþmaya girmeyenler olmuþ.
Bu parelel de okullarýmýzýn hepsinde eðitimde imkanlar nispetinde neler yapýlmasý gerekiyorsa, öðretmenler çabalarýný sürdürmektedirler.
Yeniden kapalý spor salonuna dönelim. Aðaçören’ in çocuklarý gösterilerini sunuyorlar. Öðretmenleri heyecan içinde emek verdiði öðrencilerini izliyor. Seyirci büyük bir keyif alýyor. Aðaçören seyircisi ise, temsil görevini üstlenen çocuklarý seyrederken, tarif edilemiyen bir gurur duyuyorlar, büyük haz alýyorlar, keyifleniyor, içi doluyor, iyi ki þu an buradayým diyor. Çünkü o anki atmosferi yaþamayana, o anýn tarifi imkansýz kalýr.
Folklör ekibini seyreden sevenleri sevincini asla tarif edemiyor. Ýyi ki gelmiþim diyebiliyorlar.
Ekibin birisi ikinci olunca, herkes sararýp dökülen yaprak gibi, ayný üzüntüyü paylaþýyor. O telaþ içinde folklörcü öðretmen, öðrencilerine belli etmeden, vurgun yemiþ denizci gibi diðer ekibi hazýrlýyor. Þükür ki ikinci ekip gösterisini sununca ve birinci olunca, yine çýlgýnca bu kez de sevinci paylaþýyor. Herkes birbirine sarýlýyor, kutluyor. Ama biz yine de bu manzaranýn doyulmaz hazzýný tarif edemiyoruz. Ýyi ki de gelmiþiz mýrýltýsýný herkes söylüyor
Hazýrlýklarýn sahne gerisi. Aman arkadaþlar hiç bir eksiðimiz kalmasýn.
Yer imleri