Aksaray’da 110.000 adet meyve fidanı dağıtılacak. Aksaray Valisi Orhan Âlimoğlu İl Özel İdaresi tarafından 60.000 ve KAksaray’da 110.000 adet meyve fidanı dağıtılacak.
Aksaray Valisi Orhan Âlimoğlu İl Özel İdaresi tarafından 60.000 ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alınan 50.000 adet fidanın önümüzdeki günlerde dağıtımına başlanacağını bildirdi.
[SAGAAL][/SAGAAL]Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda merkeze bağlı köylerin muhtarları ile toplantı yapan Vali Âlimoğlu, ‘Topraklarımızın çoğu köylerimizde bu topraklar tarım ve hayvancılıkla değer kazanır’ dedi. Süt işleyen fabrikaların, buğday işleyip un yapan fabrikaların temel hammaddeyi köylerden temin ettiğini belirten Vali Âlimoğlu, tarım ve sanayinin birbiriyle doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti.
Vali Âlimoğlu yaptığı konuşmada, ‘Köylerimizde öncelikle tarım ve hayvancılığımızın canlandırılması lazım. Topraklarımız tarım ve hayvancılıkla değer kazanır. Aksaray bu işte iyi bir geleneği olan, tarımda tecrübesi olan bir yer. Özellikle Aksaray’ın daha yeşil olması herkesin arzuladığı hedeflediği bir şey bunun için meyveli ağacı çoğaltmayı düşündük. 2009 yılında epey meyveli fidan dağıtımı yaparak dikimini sağladık.
2010 yılında merkez için 50.000 adet, Özel İdare kaynaklarından alımını yapacağımız il genelinde dağıtımı planlanan 60.000 adet çeşitli türlerde meyveli fidanı Mart ayı içinde dağıtmaya başlıyoruz.’dedi Toplantıya katılan köy muhtarları ağaçlandırma çalışmalarına vatandaşların büyük destek verdiğini belirterek özellikle meyveli fidan konusunda sayının arttırılmasını istediler.
Muhtarların ek fidan taleplerinin mutlaka değerlendirileceğini belirten Vali Âlimoğlu, ‘Köylerimize hizmet için gayret gösteriyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Çevre Bakanımız yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin şu anda kendi ihtiyacı olan ceviz ve badem’in yüzde 40’ını ithal ettiğini söyledi. Bu manada dağıtılan fidanların sadece dikiminin yapılması ile iş bitmiyor, fidanların en az iki sene korunması ve sulanması gerekiyor.
Bu konuda en büyük sorumluluk muhtarlarımıza düşmektedir.” “Biz köylerimize ayrılan bir kuruşu eksiltmeden ulaştırmaya çalışıyoruz’ diyen Vali Âlimoğlu konuşmasında, ‘Vaktinde terlemeyip sonra fakirim muhtacım demek güzel bir şey değil, dikilen fidanlarından meyvesinden, yeşilliğinden ve kuruyan dallarından odun olarak yararlanılması idrakine sahip olunması gerekmektedir.
Bu işler hepimiz için yapılıyor.
Devlet milletten alıp yine millete veriyor.’dedi. Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Şaban Bostan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, İl Genel Meclis Üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeleri, Tarım Müdürlüğü, Sağlık, Milli Eğitim, Çevre ve Orman, Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor ve Mahalli İdareler İl Müdürü ile merkeze bağlı köylerin muhtarları katıldı.
Yer imleri