İlçemiz, kasaba ve köylerinden olup ta (aynı yerde ikamet etmekte iken) üniversite de okuyan, ancak maddi durumu yetersiz kalan öğrencilere, Ağaçören İlçesi Kaymakamlığı olarak destek vermeye devam edilmektedir.
Bu yılki eğitim-öğretim döneminde 60 öğrenciye burs verilmeye başlandığını Kaymakam Sayın Mutlu Almalı ile görüşerek öğrenmiş ve buradan daha öncede belirtmiştik. Ancak daha sonraki aylarda bu sayının Kaymakam tarafından 100 civarına çıkartılmış olduğunu eski Milli Eğitim Müdürü Murat Bey belirtmiştir
Kalkınmadaki en önemli dinamik taşının eğitim olduğunu bilerek, buna göre hareket edimesi yöre açısından son derece olumlu gelişme olarak görülmektedir.
Ülke geneline göre yöremizin geri kalmışlığı da göz önüne alınırsa, bu projenın ne denli öneme sahip olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.
Ağaçören İlçesi Kaymakamı Sayın Mutlu Almalı Beyefendinin bu eğitim projesini halk son derece de olumlu ve önemli bulmaktadır. Özellikle de öğrenciler ve aileleri tarifsiz memnuniyet duymaktadırlar.
Eğitime verdiği bu önemli hizmetten dolayı Ağaçören İlçesi ve köyleri halkı adına Mutlu Bey’ e teşekküler ediyoruz.
Yer imleri