Bir Baþarýnýn Þartlarý Her Zaman Çok Basittir
Çin Bambu agacýnýn yetismesi, olumlu ýsrar icin guzel bir örnektir.
Çinliler bu agacý söyle yetistirir: Önce agacýn tohumu ekilir,sulanýr ve gübrelenir. Birinci yýl tohumda herhangi bir degisiklik olmaz. Tohum yeniden sulanýp gübrelenir.
Bambu agacý ikinci yýlda da topragýn dýsýna filiz vermez.
Üçüncü ve dördüncü yýllarda her yýl yapýlan islem tekrar edilerek bambu tohumu sulanýr ve gübrelenir. Fakat inatcý tohum bu yýlda da filiz vermez.
Cinliler büyük bir sabýrla besinci yilda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.
Ve nihayet besinci yýlýn sonlarýna dogru bambu yeþermeye baslar ve altý hafta gibi kýsa bir sürede yaklasik 27 metre boyuna ulasýr.
Akla gelen ilk soru þudur : Çin bambu agacý 27 metre boyuna altý hafta da mý Yoksa bes yýlda mý ulasmýstýr? Bu sorunun cevabi tabii ki bes yýldýr.
Büyük bir sabýrla ve israrla tohum bes yýl süresince sulanýp gübrelenmeseydi agacýn büyümesinden hatta var olmasindan söz edebilir miydik?
Bir basarýnýn þartlarý her zaman çok basittir.
Bir süre için alýþýn,
Bir süre tahammül edin.
Her zaman inanýn
Ve hicbir zaman geri dönmeyin.
Yer imleri