Sesini değil sözünü yükselt, zira ağaçları büyüten gök gürültüsü değil, yağmurlardır!..
Hz. Mevlana Celalettin RUMİ
Sesini değil sözünü yükselt, zira ağaçları büyüten gök gürültüsü değil, yağmurlardır!..
İnanmayan bir gönül, içinde kuş bulunmayan bir kafese benzer. ABDÜLKADİR GEYLANİ
muhteşem bir anlayış. muhteşem bir anlatış. bize bu kitabı (mesnevi) Allah yazdırdı diyen büyük alim. bi kaç cümle ile sonsuzluğu anlatmak işte arif olmak bu olsa gerek
Kelimelerin yetersiz kaldigi,anlatilamayani anlatan,...
1-Edmondo De AMICS “Türkün şevkat ve insaniyet duygusunu inkar mümkün değildir.
2-Mete HAN, Hun Hükümdarı “Nerede bir Türk varsa, orayı kalbinden seveceksin.”
3-PIERRE LOTİ “Türk asillerin asilidir. Yapma olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüksek soyluluk ona, tabiatın hediyesidir.
4-IBN HASSUL “Bütün milletler içinde cesaret ve secaatte Türklerden daha ileride olan ve büyük amaçları elde etmek uğrunda daha ileri gidebilen bir millet yoktur. Allahu teala onları arslan suretinde yaratmıştır…
""Topraktan biten güller solar gider,gönülden biten güller daimidir
Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karsindakinin anlayabildigi kadardir
Nice İnsan gördüm üzerinde elbise YOK,-------
Nice elbise gördüm içinde insan YOK....!-------M. Celaleddin Rumi----------------
cok degerli bin insanmis allah rahmet eylesin
Benİm bÜyÜk hayranlik duydugum ve sÖzlerİnİ İmzam yaptiĞim ve hayatta yapmaya ÇaliŞitigim bİr İnsan
Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim, Olur ya... Kalp durur... Akıl unutur... Ben dostlarımı ruhumla severim, O ne durur, ne de unutur... " MEVLANA
Hayatta muvaffak olmak için üç sey lazimdir: Dikkat, intizam, çalisma.
allah İcİn atese atilmak vardir.lakİn atese atilmadan once kendİnde
İbrahİmlİk olup olmadigini arastir.cunku ates senİ degİl İbrahİmlerİ tanir
ve yakmaz.."
Yer imleri