Ýþte, bir çocuðun ibret alýnmasý gereken ve asla unutulmamasýný tavsiye ettiði kurallar:
- Beni þýmartmayýn, aslýnda her istediðim þeyi elde edemeyeceðimi biliyorum, sadece sizi deniyorum.
- Bana karþý kararlý davranmaktan çekinmeyin, bunu tercih ederim. Bu, benim kendimi daha güvende hissetmemi saðlar.
- Benim yanlýþlarýmý benimle uygun bir dille konuþarak kötü huylar edinmemi engelleyin. Bunlarýn erkenden ortaya çýkarýlmasýnda ve önlenmesinde size güveniyorum.
- Benim yanlýþlarýmý baþkalarýnýn önünde söylemeyin, benimle yalnýz konuþursanýz söylediklerinizi daha iyi anlarým.
- Sizden nefret ettiðimi söylediðimde üzülmeyin. Aslýnda sizden deðil, doðru davranýþlarý öðrenemeyeceðimi düþünerek kendimden nefret ediyorum.
- Herhangi bir olayýn sonucunda beni kurtarmayýn. Zor iþlerden kaçmama fýrsat vermeyin. Aslýnda bana acý vereceðini düþündüðünüz bu yollarla öðrenirim.
- Benim küçük hastalýklarýmý büyütmeyin; bunlarý yenecek güçteyim.
- Düþüncesizce yerine getiremeyeceðiniz þeyleri yapacaðýnýza söz vermeyin. Bu sözler yerine getirilmediðinde çok kýrýldýðýmý unutmayýn.
- Kendimi istediðim kadar iyi anlatamadýðýmý unutmayýn; bunun için ara sýra yanlýþlarým olabilir.
- Dürüstlüðümü fazla zorlamayýn; kolayca korkup yalan söyleyebilirim.
- Tutarsýz olmayýn. Bu, benim kafamý iyice karýþtýrýr ve size olan güvenimi sarsar.
- Benden özür dilemeyecek kadar gururlu olmayýn. Bazen içten bir özür beni size çok yakýnlaþtýrabilir.
- Unutmayýn ki büyümek için sizin anlayýþýnýza ve sevginize muhtacým, ama bunu size söylemem gerekmez deðil mi?
Yer imleri